Le saviez-vous? Saviez vous-que... la Coupe du Monde se nomme Trophée Jules Rimet?

Saviez vous-que... la Coupe du Monde se nomme Trophée Jules Rimet?

Jules Rimet et Henri Delaunay ont été les instigateurs de la Coupe du Monde. Le trophée de l'Euro porte le nom de Delaunay, mais saviez-vous que la Coupe du Monde s'appelait Trophée Jules Rimet?

Jules Rimet a été président de la FIFA pendant 33 ans et a été le premier président de la Fédération française de football, de 1919 à 1947. Il est à l'origine du concept de Coupe du Monde de football, qui voit le jour en 1930 avec une première édition qui s'est tenue en Uruguay. 

Pas in 1950 kreeg de WK-trofee de naam van de gewezen FIFA-president. Rimet zou nog tot 1954 voorzitter van de wereldvoetbalbond blijven. Twee jaar later kwam hij om het leven. De trofee zelf is een wisselbeker en moet dus om de vier jaar terug ingeleverd worden. Wel kan er een replica gemaakt worden. De wereldbeker werd in 1974 ook volledig vernieuwd. De namen van de winnaars staan wel nog steeds op de onderkant. Vanaf 2038 kan er zich wel een probleem voordoen, want dan is er namelijk geen plaats meer op de onderkant.

Gestolen

De Coupe Jules Rimet werd in het verleden ook enkele malen gestolen. Brazilië liet in de jaren ’80 zijn exemplaar stelen. Die beker werd nooit meer teruggevonden. In 1966 kende de organisatie meer geluk. Vier maanden voor de start van het WK in Engeland verdween de beker, maar die werd enkele dagen later toch teruggevonden.

Corrigeer
Une erreur dans l'article ci-dessus? Annoncez le ici!

Inscrivez-vous maintenant à la newsletter de Walfoot

Plus de news

Plus de news