Le saviez-vous? Saviez-vous que... l'Uruguay est le seul pays à ne pas avoir défendu son titre?

Florent Malice
Florent Malice
| 0 réaction
Saviez-vous que... l'Uruguay est le seul pays à ne pas avoir défendu son titre?

Het zou ondenkbaar zijn mocht de uittredende wereldkampioen niet aanwezig zijn op het huidige wereldkampioenschap. Wist je dat Uruguay het als enige wereldkampioen ooit voor mekaar kreeg om zijn titel niet te verdedigen?

In 1930 trok Uruguay in eigen land aan het langste eind op de eerste wereldbekereindronde, maar vier jaar later stuurde het zijn kat naar het WK in Italië. Uruguay was namelijk niet te spreken over de houding van enkele Europese landen in 1930.

Uruguay wint de finale van het WK 1930, maar laat de volgende twee toernooien aan zich voorbijgaan.

Voor het WK van 1930 moesten de landen zich niet kwalificeren, voor de eerste en laatste keer in de WK-historie. De deelnemers werden uitgenodigd, maar geen enkel Europees land wilde eigenlijk meedoen omdat de afstand bijzonder groot was en de reiskosten aanzienlijk waren. Uiteindelijk kon de bezieler van de wereldbeker, Jules Rimet, Roemenië, Frankrijk, België en Joegoslavië toch overhalen om mee te doen.

Terug present in 1950

De houding van menig Europees land was echter een doorn in het oog van de Zuid-Amerikaanse gastheer van het WK 1930. Uruguay besloot dan ook om zijn WK-titel niet te verdedigen. Zo staat het mogelijk voor altijd in de geschiedenisboeken als zijnde het enige land dat zijn WK-titel niet verdedigde. Ook aan de eindronde van 1938 (Frankrijk) nam Uruguay niet deel. In 1950 (Brazilië) was de eerste wereldkampioen wel present en won het de wereldtitel.

Corrigeer
Une erreur dans l'article ci-dessus? Annoncez le ici!

Recevez les articles de votre équipe préférée par mail

Plus d'infos

Plus d'infos